Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладкиш Исусов Венец

Сладкиш Исусов Венец

тинтин
Новак
308033k
Сладкиш Исусов Венец1 / 2
10/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • многолистно тесто - 500 гр.
  • масло - 125 гр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • стафиди - 100 гр.
  • орехи - 100 гр.
  • коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху набрашнен плот разточваме многолистното тесто на дълъг правоъгълник.

Отделно в съд разбиваме размекнатото на стайна температура масло заедно със смлените орехи и 50гр. от пудрата захар, до хомогенна смес. Разпределяме я равномерно върху тестения правоъгълник.

Предварително натопените стафиди в малко коняк ги отцеждаме и нареждаме върху маслената смес, след което навиваме на стегнато руло, което извиваме в кръг-като венец. С ножица правим нарези, дълги 3 см. от външната страна на рулото - до средата.

Поставяме венеца в намаслена тавичка и обръщаме навътре през парченце отрязаните участъци. Оставяме да престои на топло 1 час, покрито с кърпа.

Загряваме фурната до 210градуса, 15 минути преди да го сложим да се пече и печем 35 минути, до зачервяване. Поднасяме го поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: