Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладък салам»Сладък салам със сусамов тахан

Сладък салам със сусамов тахан

Сладък салам със сусамов тахан
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10 парчета
"Ние ще ви покажем най-добрата рецепта за домашен сладък салам, а вие ще ни почерпите не с 1, а с две парчета"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета житен дар от малките
  • масло - 1 пакет краве
  • течен шоколад - 100 г
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • уиски - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл течна
  • лешници - 2 с.л. счукани
  • пудра захар - 1 к.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се натрошават ситно бисквитите. В съд се загрява сметаната, добавих маслото, течния шоколад и пудрата захар. Разбърква се, като се снема от котлона, да не загори.

Бисквитите се поръсват с уискито за аромат, сипваме сметановата смес, натрошени ситно лешници, сусамовия тахан, какаото и всичко се разбърква добре на лепкава смес.

Ако е още суха, поръсете с малко прясно мляко или вода. Върху прозрачно фолио, леко поръсено с пудра захар, с лъжица се сипва бисквитената смес, оформя се като салам, навиваме на руло, краищата се връзват, като бонбон.

Оставих 1 час във фризера - по-бързо да стегне, после изваждаме и оставяме в хладилника поне 3 часа, но дори и това време е малко, защото бисквитите още се ронят.

Нарязва се с остър нож на филии и хапваме с апетит. Най-вкусно е на следващия ден, но кой ще чака!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: