Начин на приготвяне
Приготвяне на фунийките: Разделяме тестото на две части. Разточваме на правоъгълна кора с дължина около 30-40 см. Режем на ленти с ширина около 2 см. Всяка мажем с олио и навиваме около фунийки, направени от капачки от кисело мляко или готови формички фунийки.
Подреждаме в намаслена тавичка. Намазваме всяка тестена фунийка с масло и печем до златисто в загрята фурна на 180 градуса.
Готовите изпечени фунийки отделяме внимателно от формичките, напръскваме с вода и завиваме с кърпа да омекнат. През това време приготвяме хайвер от извара.
Смесваме 100 г извара с 1 с.л. майонеза. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме и скилидка чесън. С получения хайвер пълним фунийките.