Начин на приготвяне
Почистената от кората и нарязана тиква поставяме в тавичка с малко вода. Поръсваме със захар и ванилия. Печем в гореща фурната до готовност. Изваждаме и оставяме да изстине.
През това време приготвяме глазурата. В малък съд смесваме маслото, захарта, какаото и прясното мляко и загряваме. Разбъркваме да се получи еднородна смес и когато заври, отстраняваме от котлона.
Отделно Разбиваме брашното с малко вода (1/2 к.ч.) на кашичка и внимателно изсипваме в какаовата смес. Слагаме отново на огъня да заври, като непрекъснато разбъркваме, за да се сгъсти.
Изстиналата тиква нарязваме на кубчета. Поставяме в десертни купички и поливаме с топлата какаова глазура. Преди поднасяне гарнираме с разбита сметана и орехи.