Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Заек в гювеч с червено вино

Заек в гювеч с червено вино

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22144
Заек в гювеч с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. цял
  • картофи - 1.2 кг
  • моркови - 500 г
  • масло - 125 г краве
  • олио
  • сол
  • червено вино - 3 ч.ч.
  • вода
  • лук - 4 глави
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото се слага в подходящ съд. Залива се с виното и водата. Лукът се нарязват на половина и се прибавят към съда, също така се прибавя и черният пипер. Оставя се така да предстои минимум 12 часа.

Картофите се обелват и се нарязват като за печене. Така се процедира и със морковите. Лукът от заешкото се обелва и се нарязват на малко дебели парчета.

Гювечът се омазва със олио. Първо се слагат картофите, морковите и лукът, след което най-отгоре и заекът. Долива се вода и 100 мл от престоялата червено вино.

Вари се на слаб огън, докато усетите страхотната миризма на заешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: