Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, след това какаото, примесено с брашното, бакпулвера и рома.
Пригответе форма с размери ( 24- 26 см) със свалящи се страни и сложете в нея хартия за печене. Изсипете сместа за блата и сложете във фурната. Печете на 180 градуса около 40 мин. Оставете блата да изстине напълно.
За крема: Обелените ябълки нарежете на едри парчета. Сложете ги в съд за варене и добавете водата и захарта. Варете около 5-6 мин., махнете ги от котлона и ги пасирайте горещи. Добавете в тях маргарина и шоколада да се разтопят.
Разрежете изстиналият блата на две, като оставите по-голяма част за основа. Разрязаната горна част от блата раздробете в крема. Сложете блата отново във формата и изсипете отгоре крема. Оставете тортата в хладилник да стегне за около 2 часа.
За глазурата: Сложете на водна баня шоколада, млякото и олиото и бъркайте, докато се получи гладък крем. Излейте глазурата върху тортата. Оставете да стегне.
Насладете се на страхотният вкус!