Начин на приготвяне
Никога не купувайте готова кайма!
Изглежда малко сложно, но всъщност не е.
Каймата се смесва с белтъка (жълтъкът ще почака за после), оцета, чубрицата, черния пипер и се посолява.
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват с маслото в тенджерата, в която ще ври супата. Недейте да си губите времето да ги пържите в тиган.
Налива се около литър и канче вода, посолява се (може с подправка за супи). Картофите се нарязват на малки кубчета (като за руска салата) и се прибавят във водата. Докато тази смес заври, вие ще сте навъртели топчетата, малко по-големи от най-едрите лешници. (Е, това е най-голямата врътня).
За готовите топчета аз ползвам дъската за рязане на лук. И ето, водата вече ври. Пускаме в нея топчетата едно по едно, а когато водата отново заври, добавяме ориза.
След около половин час супата е готова и остава да я застроим. За целта разбиваме жълтъка, после му добавяме лимоновия сок, дръпваме супата от огъня, подправяме я с жълтата смес и я поръсваме със ситно нарязан магданоз. Ох, накапах се.
Смехорийката тук е следната. Някаква по-мързелива и от мен домакиня вместо да врътка топчета, си купила готови карначета и ги нарязала на малки парченца.
Аз не посмях да опитам дали каймата за карначета има вкуса на каймата за супа топчета. Прекалено се съмнявам!
Коментари