Акула пане

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Акула пане
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 4
10/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
190 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
205 мин.
Порции
2-3
"Хищните риби са най-вкусни! Това филе от акула пане е вкусното доказателство за това!"

Необходими Продукти

  • филе от акула - 800 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. типово
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филетата от акула на парчета с дебелина около 2 см. Поръсете ги добре със сол и черен пипер и ги сложете в покрит съд в хладилника за 2 часа.

През това време пригответе паста за паниране Пат-а-фри, като поставите 100 мл вода да заври. Добавете бирата, жълтъците, зехтина и брашното и бъркайте енергично.

Отделно разбийте белтъците на сняг с щипка сол на сняг. Когато сосът се охлади, прибавете внимателно белтъците. Готовата панировка се оставя за 1 час да престои.

Филетата от акула се потапят в панировката и се изпържват от двете страни в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
514
46
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ИД
ИД
Наистина добра панировка
01.11.2014 21:10
3