Начин на приготвяне
Затопляме леко водата и добавяме маслото (разтопено) и захарта. След това слагаме жълтъците, мая и ванилия. Разбъркваме добре и с брашното замесваме тесто.
Оставяме да втаса, да удвои обема си.
От тестото разточваме кора с дебелина 5 мм. С чаша изрязваме кръгчета, които редим в набрашнена тавичка, за да втасат добре. Трябва да са покрити с кърпа, за да не хванат коричка.
Втасалите понички изпържваме в горещо олио (на маслена баня).
Приготвяме пудинг според указанията на опаковката. Всяка поничка срязваме внимателно и пълним с охладения пудинг.
Правим сос от къпини, като намачкваме чаша къпини, смесваме с 2 лъжици захар и ванилия, слагаме да заври на котлона.
Дръпваме от огъня и като изстине, претриваме през сито, за да отделим семките.
С получения сос поливаме поничките и гарнираме по желание с пресни плодове и орехови ядки.