Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлемета на тиган

Гюзлемета на тиган

Гюзлемета на тиган
Снимка: Веселина Константинова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Веселина ни изненада с тези прекрасни и невероятно вкусни гюзлемета. Подходящи за всяка закуска."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/4 пакет за сач
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 гр.
  • краве масло - 100 г. + още за намазване на тигана
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза на ситно. Намачкайте сиренето в купа и чукнете яйцата.

Размесете плънката. Добавете разтопеното масло и нарязания магданоз. Разбъркайте до еднородна смес.

Нарежете корите на три ленти. Намажете всяка лента с масло, сложете от плънката и сгънете на пликче.

Намажете всяко пликче с масло и изпечете гюзлемите в тиган с незалепващо дъно, като предварително сте намазали дъното на тигана с масло.

Гюзлеметата на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Най-редовно нямам време и нерви за голяма баница и пълня корите и ги мяткам на тигана :) чуднички са
14.05.2016 02:32
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Стават много лесно и бързо и са невероятно вкусни.
26.01.2016 22:55
2