Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Рулца със сирене, кренвирш и лютеница

Рулца със сирене, кренвирш и лютеница

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Рулца със сирене, кренвирш и лютеница
Снимка: Марияна
1 / 4
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
"Любимата бабина комбинация - сирене, кренвирш и лютеница, винаги гарантира повече от апетитен резултат"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 70 мл
  • прясно мляко - 80 мл
  • сирене - 120 г
  • кренвирши - 1 бр.
  • сирене - 40 г за отгоре
  • лютеница
  • мая - 1/3
  • яйца - 1 жълтък
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Навивам такива рулца, но не са със същото тесто и плънка, единствено фигурира лютеницата и подобна заливка. Хубав, различен вкус се получава. Хапваме топли, наредени в подходящ съд, с айран например. Който обича, докато са топли, може да поръси с шарена сол.

Пресявам брашното. Смесвам прясното мляко и водата и ги стоплям леко. Размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Натрошавам си сиренето. Нарязвам на много ситно кренвирша. Смесвам сиренцето и кренвирша в купичка, отделям на страна, защото ще използваме за плънка.

В кладенче, което правя в брашното, слагам водата с прясното мляко, шупналата вече мая със захарта. Добавям олиото, яйцето и щипка сол. Замесвам.

Набрашнявам си плота, върху който ще работа и доомесвам добре. Вече омесено тесто покривам с кърпа на топло да втаса.

Разделям на 3 части. Точа кръгове с точилка. Режа на триъгълници върху набрашненият плот. Мажа с лютеница и после слагам в широката част сместа от кренвирш и сиренце. Навивам. Всичките рулца редя в тава, застлана с хартия за печене. Оставяме да втасат за 30 мин.

Намазваме с помощта на четка със сместа от жълтък, сирене, стрито фино, и олио. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: