Начин на приготвяне
Навивам такива рулца, но не са със същото тесто и плънка, единствено фигурира лютеницата и подобна заливка. Хубав, различен вкус се получава. Хапваме топли, наредени в подходящ съд, с айран например. Който обича, докато са топли, може да поръси с шарена сол.
Пресявам брашното. Смесвам прясното мляко и водата и ги стоплям леко. Размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Натрошавам си сиренето. Нарязвам на много ситно кренвирша. Смесвам сиренцето и кренвирша в купичка, отделям на страна, защото ще използваме за плънка.
В кладенче, което правя в брашното, слагам водата с прясното мляко, шупналата вече мая със захарта. Добавям олиото, яйцето и щипка сол. Замесвам.
Набрашнявам си плота, върху който ще работа и доомесвам добре. Вече омесено тесто покривам с кърпа на топло да втаса.
Разделям на 3 части. Точа кръгове с точилка. Режа на триъгълници върху набрашненият плот. Мажа с лютеница и после слагам в широката част сместа от кренвирш и сиренце. Навивам. Всичките рулца редя в тава, застлана с хартия за печене. Оставяме да втасат за 30 мин.
Намазваме с помощта на четка със сместа от жълтък, сирене, стрито фино, и олио. Печем на 180 градуса в загрята фурна.