Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Руло с кисело зеле и бекон

Руло с кисело зеле и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Руло с кисело зеле и бекон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Вкусно солено руло с бекон и кисело зеле - едно чудно зимно ястие"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 100 мл
  • олио - 20 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • за плънката
  • кисело зеле - 400 г
  • ориз - 50 г
  • праз - 1 стрък
  • бекон - 250 г
  • масло - 50 г
  • сметана - 50 г заквасена
  • черен пипер
  • чубрица
  • галета - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете тесто. Увийте го във фолио и сложете в хладилника за 30 минути.

Нарежете бекона на кубчета, праза - на ситно, и ги задушете в част от маслото. След това прибавете нарязаното на ситно кисело зеле, ориза и налейте вода.

Оставете плънката да се готви около 20 минути. След като зелето омекне, прибавете подправките и сметаната. Разточете тестото на правоъгълна кора.

Намажете я с масло и поръсете с галета. Разпределете плънката равномерно и завийте на руло.

Преместете го в намаслена тава. Намажете го с разбит жълтък и прясно мляко. Печете на 180 градуса за 35-40 минути или до готовност.

Оставете да се охлади леко и нарежете соленото руло на порции.

Рулото с кисело зеле и бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много добра рецепта! ??
25.09.2022 13:21