Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Хапки»Хапки с кисело зеле и бекон

Хапки с кисело зеле и бекон

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289482988651
Хапки с кисело зеле и бекон
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Не вярваме на очите си - кисело зеле и боб в гурме вариант"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 160 г
  • боб - 1 ч.ч. бял
  • бекон - 240 г свински, пушен
  • хляб - 20 бр. филии, бял
  • олио - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера слагаме 1 ч.ч. боб да се свари. След като е готов, го прецеждаме с гевгир и оставяме на страни.

Нарязваме киселото зеле на ситно, слага ме го в тиган с три лъжици олио да се запържи. Прибавяме една щипка червен пипер, разбъркваме още веднъж и добавяме половин чаша топла вода.

Оставяме зелето хубаво да се посвари и да остане само на мазнина. След като е готово, прибавяме сварения боб и разбъркваме леко.

Нарязваме бекона (с дебелина около 2 мм и ширина 2 см) на ленти. Всяка една се изпържва за кратко в много малко мазнина от двете страни. След като се изпържат, ги поставяме на кухненска хартия да се отнеме излишната мазнина.

Подготвяме филийките за хапките, оформяме ги като правоъгълници отстранявайки коричките. Всяка една филийка я намазваме леко с олио от двете страни, като ги подправяме с чубрица.

Запичат се от двете страни. В подходящи чинии нареждаме изпечените филии. Върху всяка една поставяме рулце от бекон, пълнен с боб и кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: