Венец с вишни

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Венец с вишни1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • извара - 150 г безсолна и обезмаслена
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 75 г
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За пълнежа
  • вишни - 750 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • вишнев сок - 2 с.л.
  • захар - 50 г
  • портокал - 1 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме захарта и изварата, ванилията, млякото и олиото и разбъркваме добре.

Пресяваме половината брашно и прибавяме към изварата. Омесваме тесто и го разточваме върху поръсена с брашно повърхност на тънка кора с размери 60х40.

Изчистваме вишните от костилките и в тенджерка ги заливаме с вишневия и портокаловия сок, прибавяме настърганата портокалова кора и захарта и ванилията за пълнежа.

Варим на тих огън 10 минути, сгъстяваме с нишестето и охлаждаме. Слагаме от плънката върху тестения правоъгълник и го завиваме откъм дългата страна.

Слагаме сладкиша с ръба надолу в намазана с олио и поръсена с брашно тава и завиваме на руло, така че да можем да прищипем краищата му. Можем да използваме и кексова форма с дупка.

Правим отгоре няколко разреза и намазваме с разбит жълтък. Печем около 40 минути при температура 200 градуса до готовност. Поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Брашното не е ли твърде малко за толкова много плънка?
11.07.2016 09:06