Начин на приготвяне
Смесваме захарта и изварата, ванилията, млякото и олиото и разбъркваме добре.
Пресяваме половината брашно и прибавяме към изварата. Омесваме тесто и го разточваме върху поръсена с брашно повърхност на тънка кора с размери 60х40.
Изчистваме вишните от костилките и в тенджерка ги заливаме с вишневия и портокаловия сок, прибавяме настърганата портокалова кора и захарта и ванилията за пълнежа.
Варим на тих огън 10 минути, сгъстяваме с нишестето и охлаждаме. Слагаме от плънката върху тестения правоъгълник и го завиваме откъм дългата страна.
Слагаме сладкиша с ръба надолу в намазана с олио и поръсена с брашно тава и завиваме на руло, така че да можем да прищипем краищата му. Можем да използваме и кексова форма с дупка.
Правим отгоре няколко разреза и намазваме с разбит жълтък. Печем около 40 минути при температура 200 градуса до готовност. Поръсваме с пудра захар.
Коментари