Начин на приготвяне
Месото се нарязва и задушава в масло.
В същото масло се запържва нарязания на дребно лук.
Спанакът се почиства лист по лист, след което се измива под течаща вода.
Измитите листа се нарязват и добавят към месото и лука.
Картофите обелени, измити и нарязани на полукръгове се прибавят към заешкото.
Приготвя се сос от настърган чесън, доматено пюре, брашното и подправките.
Добавя се сол на вкус.
Всичко се изсипва в тавичка и се полива със соса.
Ако е необходимо, се налива малко от бульона, в който се е задушавало месото, или топла водичка.
Като се поизпари течността и заешкото с картофи остане само на мазнина, е готово.
Заекът с картофи и спанак се поднася топъл, поръсен с дребно нарязан магданоз.
Коментари
Просто и бързо. Най-важното е, че е вкусно.