Картофена манджа с грах

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
28/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 288
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на големи кубчета. Лукът се наситнява и се запържва в тенджера с малко олио. След това се добавят нарязаните картофи, домати, подправките, консервираният грах и се оставя леко да покъкри.

След това се изсипва вода, колкото да покрие картофите, и се оставя да заври до омекване.

В малка купичка се слага 2 с.л. брашно и се разтваря с вода - не трябва да е много гъста, нито пък много воднисто, а трябва да стане като кашичка.

Получената кашичка се изсипва с непрекъснато бъркане в тенджерата, оставя се още малко да заври. Дърпа се от котлона и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар