Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани мариновани чушки рибки

Стерилизирани мариновани чушки рибки

СветланаСветлана
Новак
98930
Стерилизирани мариновани чушки рибки
Снимка: Светлана
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Вкусните зимни гозби е най-добре да се поднасят и с малко от тези домашни чушки рибки, които предвидливо сте мариновали и стерилизирали"

Необходими Продукти

  • люти чушки - около 500 г рибки
  • грозде
  • лук
  • копър
  • сол
  • захар
  • оцет
  • черен пипер
  • синап
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един буркан се слагат около 10-12 чушки рибки, няколко зърна грозде, малко лук, копър, 1 кафена лъжица сол, 2 кафени лъжици захар, една голяма супена лъжица оцет, 5-6 зърна черен пипер, една щипка синап и се долива вода.

Всички продукти се слагат сурови в бурканите. Аз съм използвала буркани с вместимост 300 мл (като на снимката).

Бурканите са слагат в тенджера, налива се вода колкото да ги покрие. Когато водата заври, бурканите се оставят да се стерилизират за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: