Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани камби с патладжан

Мариновани камби с патладжан

Мариновани камби с патладжан
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Време е и вкъщи да имате супер вкусни мариновани камби с патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 кг
  • камби - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 2 глави
  • целина - листа с дръжките
  • магданоз - връзка
  • За маринатата
  • оцет - 1 л
  • вода - 1 л
  • олио - 400 г
  • захар - 400 г
  • сол - 200 г
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и се нарязва на ленти.

Поръсва се с малко сол и се остава да си пусне горчивия сок.

Камбите се изчистват от семето и се нарязват на парчета.

Морковите се нарязват на колелца.

Съставките за маринатата се слагат в тенджера и се кипват, да се разтопи солта и захарта.

Пускат се от зеленчуците по малко и се изчаква да заври отново.

Изваждат се с решетъчна лъжица в тава. Чесънът се изчиства и се нарязва върху зеленчуците.

Целината и магданозът също се нарязват.

Като изстинат, се нареждат в бурканите и се кипват за 5 мин за капачките.

Имате супервкусни мариновани камби с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: