Начин на приготвяне
1 ч. ч. = 250 мл
Камбите се почистват, измиват и се разрязват на 4 или на 6 парчета, ако са по-големи.
В дълбок съд се разбърква олиото, оцета, водата, захарта и щипката сол. Поставя се на котлон. Когато започне да завира, се пускат камбите. Преди това нека да са добре изцедени, защото може и много да пръска. Задушават се около 15 мин. Към края на готвенето им се добавят и нарязаните скилиди чесън и зърна пипер.
ВАЖНО! Камбите трябва да останат малко твърди, за да запазят формата си и в никакъв случай да не се преготвят. Ако виличка слиза лесно в тях, веднага се свалят от котлона. Край на готвенето им.
За това количество ще са необходими 2 буркана по 750 мл.
Бурканите се заливат с вряща вода, за да се стерилизират. Изхвърля се водата и се започва подреждането на камбите. В горещи буркани се поставят горещи камби. Веднага се затварят и се обръщат.
Източник: Селма
Забележка: измитите буркани ги поставих във фурна и ги нагрявах до 200 градуса, веднага след това започнах да ги пълня с горещи камби, не съм ги заливала предварително с гореща вода. Обърнах ги и веднага почти хлътна капачката.
Този вид туршия може и да се ползва веднага, да не се затваря в буркан, съхранява се в хладилник.
Солта може да бъде малко променена според мен на 1/2 ч.л.
За да не пръскат камбите, предварително ги поставих в центрофуга, за да отстраня остатъчната вода по тях.
Коментари
Това сладко от камби ли е?
Какви са тези 12чч захар?
Тук има някаква грешка