Пържен октопод

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
30/04/2011
"Екзотично мезе, на което хич няма да му простите, че и втори път ще си приготвите!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 440
  • Преглеждания за месеца1328
  • Преглеждания за седмицата182
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Ако използвате малки октоподчета, ги потопете във вряща вода за няколко минути. Ако приготвяте голям октопод, го сложете да се свари за 30-40 минути. Сварения октопод извадете, отцедете и нарежете на парчета.

Загрейте зехтин в дълбок тиган, запържете нарязаните скилидки чесън и сложете октопода да се изпържи. Когато е почти готов, изцедете сока на 1 лимон, прибавете подправките и свалете от огъня.

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 8
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Добринка Герова
Страхотен октопод ,само че аз го свържите чист
0
0
Маргарита
Маргарита
22.06.2015 12:11
Стана много вкусен .Благодаря :)
0
0
Stefan
Stefan
27.06.2014 21:58
според мен без кърито и с коркова тапа става върха
1
0