Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки сърца и гъби в сметанов сос

Пилешки сърца и гъби в сметанов сос

Пилешки сърца и гъби в сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Пилешки сърчица в ароматен сметанов сос - веднага слагаме виното в хладилника, за да се изстуди за довечера"

Необходими Продукти

  • сърца - 500 г пилешки
  • гъби - 500 г пресни печурки
  • сметана - 250 мл течна
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се измиват и се сваряват до готовност в подсолена вода, а после се задушават в малко мазнина.

Междувременно се нарязват гъбите на филийки и се добавят при сърчицата заедно с маслото.

Влага се сметаната и ястието се оставя да покъкри около 10 минути на тих огън. Пресипва се в подходяща чиния и се поръсва с кашкавал .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: