Начин на приготвяне
Тиквата се разполовява през средата, изчиства се от семките и жилите. Ябълките и дюлята се обелват и се нарязват на кубчета. Сушените плодове, ядките и локума–на по-едри парчета.
Двете половини на тиквата се поставят върху листове фолио в по-дълбока тава. Започва нареждането в тиквата–на дъното се разпределят равномерно медът, ябълките, дюлята, сушените плодове, ядките и локумът.
Тиквата се завива много добре във фолиото. В тавата се сипва около 2 пръста вода. Завива се пак с фолио /цялата тава/. Пече се в предварително загрята фурна около 1 час.
Тиквата е готова, когато омекне. Развива се фолиото и тиквата се запича да хване приятна коричка отгоре. Поднася се и топла и студена, като се реже на парчета като торта, за да се видят всички продукти в тиквата.