Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с лапад и царевица

Супа с лапад и царевица

Супа с лапад и царевица
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лапад - 100 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • царевица - 1 каф - чашка от консерва
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • магданоз - на вкус
  • червен пипер - 1 каф.лъж.
  • брашно - 1 чаена лъжичка
  • олио - 3 суп.лъж.
  • масло - краве, 1 чаена лъжичка
  • фиде - 2 суп.лъж.
  • кисело мляко - 3 суп.лъж.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата лапад почистваме от средната жилка, заливаме с вода и кипваме.

Изливаме водата, изплакваме листата и слагаме лапада в тенджерка да се запържи с олио и масло заедно с нарязания зелен лук, царевицата, солта, черния пипер и джоджена.

Добавяме червен пипер и брашно и наливаме 1 литър вода. Като поуври поръсваме нарязан пресен магданоз и сипваме фиде. Варим до готовност.

Застройваме супата с разбито кисело мляко.

Поднасяме с подправка от оцет и чесън, както при шкембе чорба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: