Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от червено цвекло и галета

Салата от червено цвекло и галета

ViktoriqViktoriq
Чирак
6812716
Салата от червено цвекло и галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • цвекло - 3 - 4 глави
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • галета
  • черен пипер
  • олио
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива, но не се бели преди да се свари, за да не изгуби цвета си.

Вари се, докато омекне, обелва се и се настъргва.

Овкусява се с черен пипер, галета, чесън, дафинов лист, нарязания лук, олио и оцет.

Салатата трябва да престои най-малко една нощ в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: