Печено кисело зеле с ориз

Печено кисело зеле с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Печено кисело зеле с ориз1 / 8
13/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Това ли е прочутата бурания, за която всички говорят?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на ивици, лука на ситно, а моркова настържете. Загрейте мазнина в тенджерка и запържете първо лука и морковите и след това добавете зелето.

Долейте малко гореща вода и виното и задушавайте до омекване. Прибавете сол, черен пипер на вкус и червения пипер. Изсипете в тенджерата ориза, който е предварително накиснат за 20 минути във вода.

Разбъркайте за 1-2 минути и добавете чубрицата. Изсипете всичко в намазнена тава, долейте с 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се пече докато водата се поеме от ориза напълно. Поднесете с 1 с.л. кисело мляко по желание.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: