Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено кисело зеле с ориз

Печено кисело зеле с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печено кисело зеле с ориз
Снимка: Явор
5 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Това ли е прочутата бурания, за която всички говорят?"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка кисело
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио
  • кисело мляко - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на ивици, лука на ситно, а моркова настържете. Загрейте мазнина в тенджерка и запържете първо лука и морковите и след това добавете зелето.

Долейте малко гореща вода и виното и задушавайте до омекване. Прибавете сол, черен пипер на вкус и червения пипер. Изсипете в тенджерата ориза, който е предварително накиснат за 20 минути във вода.

Разбъркайте за 1-2 минути и добавете чубрицата. Изсипете всичко в намазнена тава, долейте с 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се пече докато водата се поеме от ориза напълно. Поднесете с 1 с.л. кисело мляко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: