Пиле в сметана

ЕфросияЕфросияДжедай301
14/04/2011
"Отдавна подозирахме, че пилето има любовна връзка със сметаната, но сега вече всичко е на масата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 534
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г бонфиле
  • сирене - 150 г топено
  • сметана - 150 г заквасена
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер - 1/2 к.л.
  • горчица - 1 - 2 ч.л. деликатесна
  • индийско орехче - 2 щипки
  • соев сос - 4 с.л., по желание за по - тъмен сос
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от 1/2 чаша бяло вино, горчицата и по малко от всички подправки. Оставете пилешкото в нея 1 час. След това сгорещете мазнина в дълбок тиган, оваляйте месото в брашно и го изпържете равномерно от двете страни.

Когато пилешките бонфилета са почти готови, долейте останалото вино и сметаната. Добавете още от подправките на вкус и разбъркайте. Когато сосът започне леко да се сгъстява, добавете нарязаното топено сирене. Разбъркайте докато се поразтопи и махнете от котлона.

Ако искате сметановият сос да стане по-тъмен, добавете няколко лъжици соев сос.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар