Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Треска за коледа по мексикански

Треска за коледа по мексикански

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Треска за коледа по мексикански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусна задушена риба, която може да си приготвите и без особен повод"

Необходими Продукти

  • треска - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 3 нарязани
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 супени лъжици
  • маслини - 1/2 чаена чаша зелени
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако рибата треска е солена, се накисва няколко часа в студена вода, която се сменя няколко пъти.

Отцежда се, изчиства се и се слага в тенджера заедно с едната глава кромид лук и вода, колкото да я покрие.

Захлупва се, кипва се и огънят се намалява. Оставя се да ври на слаб огън 15-20 мин, след което се изважда, отцежда се и се поръсва със сол и черен пипер.

Доматите, другата глава лук и чесънът се нарязват на ситно и се задушават за кратко. След това се поднасят към задушената риба.

Ястието се сервира с маслини и магданоз. По желание се добавят и люти чушлета.

Треската за коледа по мексикански е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: