Пуешко с праскови

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пуешко с праскови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 600 г
  • праскови - 200 г
  • сливи - 1 шепа, сушени
  • лук - 3 глави кромид
  • масло - 2 супени лъжици краве
  • бяло вино - 1/2 чаена чаша
  • доматен сос
  • брашно - 1 супена лъжица
  • канела - 1/4 чаена лъжичка
  • червен пипер - 1/4 чаена лъжичка
  • чесън - 1/2 глава
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • оцет - 1 чаена лъжичка винен
  • копър
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се къса на порции, запържва се в половината масло. Отделно се запържва лукът в останалото масло.

Залива се с доматения сос и се прибавят захарта, канелата, червеният пипер и виното. Изсипва се при месото и се задушава

30 мин.

В тиган без мазнина се препича брашното, разрежда се с оцета и се

прибавя към месото. Слагат се прасковите, сливите, дафиновите листа, посолява се на вкус и се оставя на огъня 10-12 мин.

Прибавят се ситно нарязаните чесън, магданоз и копър и се отстранява от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: