Пуйка с кисело зеле

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
31/01/2016
"Има ли по-ароматна селска гозба, която бихте опитали точно сега? И ние не се сещаме за друга "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 050
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1 пуйка, нарязана
  • HOSSO - 5 с.л.
  • лук - 4 глави кромид
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • доматено пюре - малко
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се изпича и се смачква. Парчетата пуешко месо се запържват в олио, прибавят се 3 глави лук, сол, червен и черен пипер на вкус и дафиновият лист.

Залива се с доматения сок и виното. Задуша се 30 мин. Зелката се слага в мазнината от пуйката, прибавят се малко доматено пюре, захарта и останалата глава смачкан опечен лук.

Задушава се до омекване. Сервира се със соса и задушеното зеле.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар