Свински шишчета с ориз

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Свински шишчета с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Приготвяте поотделно, сервирате заедно и хапвате с много апетит"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • сол
  • свинско филе - 500 г
  • свински дроб - 200 г
  • сланина - 250 г
  • салвия - листенца
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в 300 мл. вода с 1 чаена лъжичка сол. Филето, дробът и сланината се нарязват на тънки ивици.

Набождат се напречно на шишове, като се редуват с листа от салвия. Изпържват се в загрятото олио и се изваждат.

Мазнината се разрежда със 100 мл. вода, шишчетата се връщат в нея, поръсват се със сол и червен пипер и се задушават 20 мин. Сервират се с ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: