Черешов сладкиш с галета

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
31/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 939
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се почистват от костилките, посипват се с 2 супени лъжици пудра захар, оставят се да престоят 30 минути и внимателно се отцеждат от сока.

Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват с галетата и разбитите на пяна белтъци. Тестото се разбърква много добре и се изсипва в намазана с масло тортена форма.

Отгоре се нареждат черешите. Сладкишът се пече в умерена фурна (150°-180°С). Изважда се и докато е още топъл, се поръсва с останалата пудра захар, ароматизирана с ванилията

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар