Черешов сладкиш с галета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Черешов сладкиш с галета4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотен черешов сладкиш - всички се редят да го опитат"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 100 г
  • галета - 150 г
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • череши - 400 г
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се почистват от костилките, посипват се с 2 супени лъжици пудра захар, оставят се да престоят 30 минути и внимателно се отцеждат от сока.

Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват с галетата и разбитите на пяна белтъци.

Тестото се разбърква много добре и се изсипва в намазана с масло тортена форма.

Отгоре се нареждат черешите.

Плодовият сладкиш се пече в умерена фурна (150°-180°С). Изважда се и докато е още топъл, се поръсва с останалата пудра захар, ароматизирана с ванилията.

Черешовият сладкиш с галета е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#188221
Потребител#188221
Много лесен и вкусен сладкиш! Само че стана малко сух, въпреки че добавих малко мазнина в сместа, затова след като изстина го сиропирах със сока от черешите. Ако не сте го запазили, може да ползвате сок от компот.
02.07.2020 22:22