Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с карамелизирани череши

Пай с карамелизирани череши

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пай с карамелизирани череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Такива сме си ние, знаем най-вкусната рецепта за пай с карамелизирани череши и не се боим да я използваме"

Необходими Продукти

  • череши - 500 г
  • захар - 100 г
  • за тестото
  • брашно - 120 г
  • масло - 50 г
  • кисело мляко - 50 г
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се насипва равномерно в намазана с масло тавичка и се слага във фурната да се карамелизира.

Почистените от костилките череши се нареждат върху карамела и се пекат до омекване.

Пресятото брашно и нарязаното на парченца масло се стриват на трохи. Прибавя се киселото мляко, разбъркано със содата и солта, и бързо се замесва меко тесто.

Разточва се на кора с дебелина 5 мм, която се разстила върху карамелизираните череши, като леко се подгъва по края, за да достигне дъното на тавичката.

Пече се до златисто. Веднага след изваждането от фурната сладкишът се обръща в чиния за сервиране.

Паят се нарязва, след като изстине.

Паят с карамелизирани череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: