Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с френско грозде

Шоколадов сладкиш с френско грозде

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Шоколадов сладкиш с френско грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Признайте си с ръка на сърцето - спечелихме ви още на шоколадов, нали"

Необходими Продукти

  • френско грозде - 400 г
  • масло - 100 г
  • захар - 1 чаена чаша
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 4 с.л.
  • брашно - 1 и ½ чаени чаши
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
  • бакпулвер - 2 равни чаени лъжички
  • галета - 3 супени лъжици
  • сол - 1 щипка
  • орехи - 2‐3 супени лъжици смлени
  • шоколад - 3 бр. за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към омекналото и разбито масло се прибавят последователно половината от захарта, 1 цяло яйце, жълтъкът, солта и ванилията.

Сместа се разбива добре и към нея лъжица по лъжица се прибавя пресятото с бакпулвера брашно и какао.

Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с галета тортена форма и се пече 20 минути в умерена фурна, след което се изважда и се оставя да поизстине.

Върху блата се разпределя измитото и внимателно подсушено френско грозде. Покрива се с белтъците, разбити на твърд сняг с останалата захар и смлените орехи.

Сладкишът се слага отново във фурната (повдигнат на решетка) и се пече около 25 минути при температура 150°- 180°С.

Накрая се залива с разпопен шоколад за готвене и шоколадовия сладкиш се охлажда.

Шоколадовият сладкиш с френско грозде е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: