Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с ябълки

Шоколадов сладкиш с ябълки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Шоколадов сладкиш с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Един сладкиш, който няма да остане задълго в чинията"

Необходими Продукти

  • масло - 125 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 супени лъжици
  • брашно - 5 супени лъжици
  • какао - 2 супени лъжици
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - 5‐6 бр.
  • За гарниране
  • сметана - 500 гр.
  • пудра захар - 3‐4 супени лъжици
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Разстилат се в тавичка, заливат се с 1 чаена чаша вода и се задушават във фурната, докато водата се изпари. Изваждат се и се оставят да поизстинат.

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се разтопеното масло, какаото и брашното с бакпулвера. Сместа се разбърква добре и се изсипва върху ябълките. Пече се в умерена фурна.

След като изстине, сладкишът се обръща в подходяща чиния, така че ябълковият слой да остане отгоре. Покрива се със сметаната, разбита с пудрата захар.

Пожелание се поръсва обилно с шоколадови пръчици и се оставя за няколко часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: