Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с ябълки и глазура

Шоколадов сладкиш с ябълки и глазура

TonyTony
Новак
813312
Шоколадов сладкиш с ябълки и глазура
Снимка: Tony
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не се облизвайте като писани - ето ви рецептата, пригответе си този вкусен сладкиш сами"

Необходими Продукти

  • За блата
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 225 г
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 50 г
  • вода - 50 мл
  • бакпулвер - или 1/2 ч.лъж сода бикарбонат
  • ябълки - 2 бр. зелени (обелени и нарязани на четвъртини)
  • брашно - 220 г
  • За глазурата
  • пудра захар - 115 г
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за блата се изсипват в блендер/пасатор и се бъркат до получаване на гладка смес.

Изсипваме в тавичка с хартия за печене и печем до готовност в предварително загрята фурна на 160 градуса. Вадим от фурната и оставяме настрана докато се охлади напълно.

Съставките за глазурата изсипваме в купа (може да добавите и 2-3 блокчета шоколад за повече плътност), сложена в тенджера с вряща вода (на водна баня) докато се стопи и стане хомогенна смес.

Може да добавите още мляко, ако сместа ви е прекалено гъста. Разрежете сладкиша и залейте с глазурата.

Щом тя стегне, шоколадовият сладкиш е готов за поднасяне.

Шоколадовият сладкиш с ябълки и глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: