Еклерчета

Еклерчета
Снимка: Тодорка Спасова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Предизвикваме ви да опитате нашите еклерчета, за да се уверите сами, че са най-вкусните еклерчета на света"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 240 мл
  • масло - 80 г
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • мляко - 500 мл.
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 120 г
  • захар - на вкус
  • ванилия - 2 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона водата, маслото и захарта. Щом кипне, изсипваме брашното и бъркаме докато стане на топка.

Охлаждаме и добавяме яйцата едно по едно, бъркаме с миксер. Шприцоваме еклерите с голям звездовиден накрайник, печем на градуса до златисто.

Приготвяне на крема: Разбиваме всичко без маслото, сваряваме на крем и накрая добавяме маслото. Охлаждаме напълно крема и чак тогава пълним с него вече напълно охладените еклери.

По желание може да се напръскат с разтопен млечен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К.Илиянова
К.Илиянова
Изглеждат прекрасно.
09.02.2017 15:18
1
Покажи всички подкоментари