Сладкиш с червен грейпфрут

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач629171
"Свеж и ароматен - ако и на теб ти е харесал този сладкиш с червен грейпфрут - какво чакаш и не даваш лайк?"
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо461
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбърква добре със смлените бисквити и захарта. Сместа се изсипва в тортена форма с диаметър около 23 см, леко намазана с олио, и се оставя в хладилника да се втвърди.

Грейпфрутите се обелват, разделят се на резенчета и се почистват от ципите над купа, за да се събира сокът. Ако той не е достатъчен, се добавя изцеденият сок на още един грейпфрут, така че да се получат общо около 150 мл.

Сокът от грейпфрутите се смесва с лимоновия сок и желатина и се оставя да престои десетина минути. Изварата, сиренето Крема, сметаната, жълтъците, захарта и настърганата лимонова кора се разбиват на гладък крем.

Прибавя се желатинът, разтопен заедно с плодовия сок на водна баня, и всичко се разбива добре. Накрая се прибавят и белтъците, разбити на гъст сняг. Сместа се изсипва в тортена форма и се оставя в хладилника да се стегне.

След това отгоре се нареждат почистените резенчета грейпфрут и се заливат с леко затопления мармалад. Сладкишът се поднася добре охладен.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар