Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с пшенични трици

Хляб с пшенични трици

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Хляб с пшенични трици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. пшенично
  • пшенични трици - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч. течен пчелен
  • стафиди - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със содата и солта. Добавят се киселото мляко и медът и се замесва гладко тесто.

Оформя се като питка, слага се в намазана с мазнина тавичка или форма и се пече в умерена фурна около 40 минути.

Количеството на киселото мляко може да се увеличи малко ‐ така хлябът ще стане по‐крехък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: