Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Солена пита с пшенични трици

Солена пита с пшенични трици

Солена пита с пшенични трици
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Супер вкусна и много лесна рецепта с минимум продукти"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • пшенични трици - 7 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • салам - сух шпек, малко парче
  • сирене - малка бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, темперираме яйцата, разбиваме в купа и добавяме предварително затопленото с добавена сода кисело мляко.

Прибавяме олиото, постепенно брашното и триците. Накрая слагаме ситно нарязания колбас, роним сиренето, поръсваме с чубрицата и разбиваме за кратко.

Слагаме питата да се пече в намазнена и набрашнена тава в предварително загрята фурна на 180 градуса или на max степен на вентилатор.

Консумираме с удоволствие! :-)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: