Начин на приготвяне
Прехвърлете в купа киселото мляко и бакпулвера и ги разбъркайте.
Добавете яйцето, пушеното месо, подправките, предварително нарязаните на ситно лук и чушка и натрошеното сирене.
След това добавете царевичния грис и брашното. Разбъркайте добре.
Трябва да се получи гъста смес, която при загребване с лъжица да остава на нея.
Намажете обилно с олио голяма правоъгълна тава.
Загребете 1 голяма супена лъжица от сместа и я поставете в тавата. Повторете действието до изчерпване на сместа.
Не гоним форма, тя сама се получава :)
След като разпределите сместа (при мен се получават 15 царевични хлебчета) пъхнете тавата във фурната и печете на 200 градуса за 20 мин.
Поднесете царевично-пшеничните хлебчета с кисело мляко.