Индийски хляб Наан

Индийски хляб Наан

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
641
1k
208
660
1
30/01/2016
"Може да не е типичната бухнала питка, с която сте свикнали, но е вкусен и си заслужава да го опитате"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 630
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 3 чаени чаши бяло
  • мая - 2 супени лъжици суха
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • вода - 2 супени лъжици топла
  • мляко - 1/4 чаена чаша топло
  • кисело мляко - 1/4 чаена чаша
  • краве масло - 4 супени лъжици размекнато
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се размиват в млякото и водата. Сместа се оставя на топло, докато се образува пяна. Прибавят се киселото мляко и омекналото масло.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Прибавя се закваската и се замесва меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя да престои 4 часа.

След това се разделя на 6 еднакви топки, които с намаслени ръце се сплескват на питки с дебелина около 1 см.

Пекат се 5÷10 минути в предварително загрята гореща фурна, докато бухнат и се покрият с кафяви петънца.

Изваждат се от фурната, намазват се с масло и се поднасят веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Anka Neykova
Anka Neykova
07.01.2017 01:58
невероятно вкусен но се добавя 2скилидки счукан чесън и пресен кориандър
0
0
Анелия Терзиева
Била съм в Индия и хлябът нан е едно от най-вкусните неща, които опитах там.
0
0