Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Качори (Индийски плосък хляб)

Качори (Индийски плосък хляб)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Качори (Индийски плосък хляб)1 / 2
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
18 бр.
"Ако погледнем по-широко не нещата можем да кажем, че това са индийски банички, но много, много, ама наистина много вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • олио - 2 с.л. растително
  • сол - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л. на прах
  • гарам масала - 1 ч.л. ако имате
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 - 2 щипки по желание
  • канела - 1 щипка
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • за плънката
  • сирене - 100 г натрошено
  • магданоз - 1 - 2 с.л. скълцан пресен, може и кориандър
  • олио - 50 - 100 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете съставките по реда, в който са посочени, и постепенно замесете гладко тесто. Месете го, докато се оформи добре.

Смесете сиренето със ситно нарязаната зелена подправка.

Разделете тестото на 18 топки. Всяка топка се разтегля, в средата се слага по 1 ч.л. плънка и прегънете краищата. Разточете внимателно на кръгче с дебелина до 5 мм.

Загрейте обилно количество олио и изпържете плоските питки от двете страни.

Този индийски хляб се приготвя с най-различни плънки - с боб, със сирене, с месо или зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка: