Начин на приготвяне
Двата вида брашно, солта и подправките се смесват в голяма купа. Добавя се размекнатото масло. Постепенно се налива топлата вода, като се бърка непрекъснато.
Замесва се гладко, еластично тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя да престои най‐малко половин час. След това тестото се разделя на 12 части. Всяка от тях се разточва на не много тънък кръг върху маса, поръсена с брашно, намазва се с малко разтопено масло и се прегъва на две. Отново се намазва с масло и се прегъва още на две.
Разточва се на голям триъгълник. Триъгълниците се пекат в добре загрят тиган с дебело дъно (или с тефлоново покритие) по 2‐3 минути от всяка страна. Ако залепват за дъното, тиганът се намазва с малко мазнина.
Готовите роти се намазват от двете страни с масло и се поднасят топли.