Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Индийски хляб Наан

Индийски хляб Наан

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Индийски хляб Наан1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Може да не е типичната бухнала питка, с която сте свикнали, но е вкусен и си заслужава да го опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 чаени чаши бяло
  • мая - 2 супени лъжици суха
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • вода - 2 супени лъжици топла
  • мляко - 1/4 чаена чаша топло
  • кисело мляко - 1/4 чаена чаша
  • краве масло - 4 супени лъжици размекнато
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се размиват в млякото и водата. Сместа се оставя на топло, докато се образува пяна. Прибавят се киселото мляко и омекналото масло.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Прибавя се закваската и се замесва меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя да престои 4 часа.

След това се разделя на 6 еднакви топки, които с намаслени ръце се сплескват на питки с дебелина около 1 см.

Пекат се 5÷10 минути в предварително загрята гореща фурна, докато бухнат и се покрият с кафяви петънца.

Изваждат се от фурната, намазват се с масло и се поднасят веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Anka Neykova
Anka Neykova
невероятно вкусен но се добавя 2скилидки счукан чесън и пресен кориандър
07.01.2017 01:58
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Била съм в Индия и хлябът нан е едно от най-вкусните неща, които опитах там.
11.02.2016 10:40