Начин на приготвяне
Лукът и пиперката се нарязват, а чесънът се наситнява.
Киноата се измива и изцежда. Спанакът се измива и накъсва.
В сгорещено олио се позапържва лукът, като към него се прибавят всички подправки. Общо се запържват около 2-3 минути.
След това се прибавя пиперката и чесънът и се позапържва още малко.
Накрая се добавя и киноата, разбърква се и се налива 1 ч.ч. вода. Оставя се да заври и се прибавя спанакът, след което се намаля котлонът и се оставя 15 минути, докато се сготви киноата и е поела водата.
Тогава се добавят доматите и изцеденият нахут и се разбърква добре, докато се смеси всичко.
Ако има течност, се оставя постната яхния още няколко минути на котлона, докато изври.
Сервира се веднага, след като се свали от огъня киноата с нахут по индийски.