Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете солта и пудрата захар. Нарежете маслото на кубчета и го прибавете при брашното. Стрийте всичко това на ситни трохи. Прибавете настърганата кора от лимона. Прибавете жълтъците и омесете тесто.
Ако тестото е много сухо, прибавете мляко. Направете от тестото топка, увийте я в домакинско фолио и я оставете за един час в хладилника. След това разточете тестото на кора. Прехвърлете я в намазана с масло форма (28 см).
Внимателно разстелете тестото във формата и отново за 1 час го приберете в хладилника. Измийте ябълките, нарежете ги на кубчета и ги наръсете със захарта така, че да си пуснат сока.
Набодете охладения блат с вилица и го изпечете за 15 минути на 180 градуса. Когато след това поизстине, намажете го с кондензираното мляко.
Отгоре наредете ябълките и ги полейте със сока, който са пуснали. Изпечете във фурната за 45 минути на 180 градуса.