Начин на приготвяне
Изчистваме рибата отвън и отвътре и я овкусяваме добре със сол и черен пипер. В сгорещения зехтин запържваме лука, заедно със стафидите добавяме и виното.
Добавяме и кускуса и след като течността се изпари добавяме скълцания магданоз, както и солта, пипера, захарта и канелата. Шаранът се пълни с плънката и се зашива.
За соса: нарязваме на полумесеци лука и го запържваме в зехтина. Добавяме брашното, разбъркваме и слагаме червения пипер. Добавят се нарязаните домати и се сваля от котлона.
Разбърква се и се овкусява със скълцан магданоз, сол и черен пипер. Шаранът се слага в тава, добавя се малко водичка отгоре и се залива със сместа. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Поднасяме веднага с лимони.
Коментари