Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с кускус и стафиди

Пълнен шаран с кускус и стафиди

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Пълнен шаран с кускус и стафиди1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
39 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
119 мин.
Порции
4
"В конкурсът най-вкусна рецепта за Никулден ще спечели онзи, който донесе сготвен шаран в редакцията"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 голям
  • кускус - 1/2 ч.ч
  • стафиди - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 1 - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л
  • захар - 2 ч.л.
  • канела - щипка
  • магданоз - връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за соса върху рибата
  • домати - 400г белени
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата отвън и отвътре и я овкусяваме добре със сол и черен пипер. В сгорещения зехтин запържваме лука, заедно със стафидите добавяме и виното.

Добавяме и кускуса и след като течността се изпари добавяме скълцания магданоз, както и солта, пипера, захарта и канелата. Шаранът се пълни с плънката и се зашива.

За соса: нарязваме на полумесеци лука и го запържваме в зехтина. Добавяме брашното, разбъркваме и слагаме червения пипер. Добавят се нарязаните домати и се сваля от котлона.

Разбърква се и се овкусява със скълцан магданоз, сол и черен пипер. Шаранът се слага в тава, добавя се малко водичка отгоре и се залива със сместа. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Поднасяме веднага с лимони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка  Калева
Величка Калева
Бих пробвала рецептата ви, но без стафидите, захарта и канелата. Пробвала съм няколко пъти ястия със стафиди и не ми допадат.
24.01.2017 13:11