Невероятна торта с малини

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
31/01/2016
"Въпреки, че не е сезона на малините, не се сдържахме да не публикуваме тази невероятна рецепта с вас. Истинска наслада за сетивата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 410
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За крема
  • масло - 1/2 чаша
  • крема сирене - 200 гр
  • пудра захар - 3 1/2 чаши
  • сладко от малини - 3 - 4 лъжици супени
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1/4 чаена лъжица
  • сметана - 1 супена лъжица
  • За блатовете
  • захар - 2 чаши
  • брашно - 1 и 3/4 чаши
  • сода за хляб - 2 чаени лъжички
  • бакпулвер - 1 чаена лъжича
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • яйца - 2 бр.
  • айрян - 1 чаша
  • масло - 1/2 чаша
  • ванилия - 2 бр.
  • кафе - сварено 1 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме маслото и крема сиренето. Добавяме 1 чаша пудра захар 1 ч.л. сладко, ванилията и солта. Когато се смесят добавяме още една чаша захар и още една лъжица сладко. Когато отново са се смесили добавяме остатъка пудра захар и сладко и разбъркваме отново. Добавяме сметаната (или мляко). Можете да добавите малко сладкарска боя.

Смесете с мискер захарта, яйцата и маслото. Когато се смесят добре добавете айряна и кафето. Постепенно добавете сухите съставки и бъркайте на средна скорост 5-10 минути. От това количество можете да направите 2 големи или няколко по-малки блата. Печем на 200 гр. за около 35 минути.

Готовите блатове оставяме да се охладят леко. Намазваме всеки от тях със сладко от малини и щедро слагаме от готовия крем. Отгоре украсяваме с пресни малини и малко пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
леле майчице каква вкусотия и красота :) Невероятна лятна торта :)
0
0